Anmälan är öppen

Samla ihop några kollegor, gamla polare, kusiner eller träningskompisar och bilda ett lag med fem deltagare, till Bellmanstafetten 2015. Ni springer fem kilometer var, sedan bjuder vi på picknick.
Läs mer och anmäl dig här >>

Louise Wiker: Beslutsamhet

– Jag tänker så här, vill man hålla sig frisk, stark och orka med det övriga livet, då får man bestämma sig för att jobba för det, skriver landslagslöparen Louise Wiker i sin blogg här på Marathon.se
– Byt tv-tid mot träningstid, turas om med grannen att passa barnen, träna när barnen har aktivitet/träning, utnyttja ev. friskvårdstimme (stå på dig om chefen säger att det inte finns tid, ni vinner båda på att du tränar), träna innan övriga familjen vaknar, ta med löparskorna på tjänsteresan, möjligheterna är oändliga, om du vill!
Läs Louise Wikers blogg >>

Sveriges största skotest 2015

Ibland kan det ta tid att bli en vinnare i Sveriges största skotest.
Modellen som fått högst betyg - nio av tio stjärnor har funnits på löpares fötter sedan 1983.
– Njae, det är inte samma modell, det här är den 31:a upplagan, men i grunden har den samma egenskap som de första modellerna, säger testledaren Jörgen Lindh.
Nike Pegasus är en av tidernas mest sålda löparskor. I år vinner den även testlöpares och juryns gillande i Sveriges största skotest som publiceras för 19:e året i rad på Marathon.se.
Läs mer >>

Se filmen från lördagens lopp

Vår fotograf Micke Sjöblom sprang Bellmanstafetten med filmkameran i handen. Här hittar du hans nästan fyra minuter långa film från Bellmanstafetten, lördagen den 23 augusti.
Till videon >>

Se bildspel från lördagens Bellmanstafett

Vår fotograf, Anders Sjögren tog många bilder från lördagens lopp. Kika igenom bildspelet och se om du hittar dig själv eller någon lagkamrat.
Till bildspelet >>

Se filmen från torsdagens lopp

Vår fotograf Micke Sjöblom sprang Bellmanstafetten med filmkameran i handen. Här hittar du hans nästan fyra minuter långa film från Bellmanstafetten, torsdagen den 21 augusti.
Till videon >>

Se bildspel från torsdagens Bellmanstafett

Vår fotograf, Kristina Rosenberg, tog många bilder från dagens lopp. Här har vi valt ut 60 av de bästa bilderna. Kika igenom bildspelet och se om du hittar dig eller någon annan från ditt lag.
Till bildspelet >>

Se bildspel från onsdagens Bellmanstafett

Fotograferna Hasse Sjögren och Anders Sjögren följde Bellmanstafetten. Se bildspelet med deras fina bilder.
Till bildspelet >>

Mammor, ekonomer och Bellman

Onsdagens Bellmanstafett blev en riktig löparfest. Här samlades jobbarkompisar, grannar, träningspolare, släktingar - och ett gäng mammor. Sara Wilkinson och hennes tjejer från Mums on the Run knep en tredjeplacering i Bellmanstafettens damklass. PWC Täby var på plats med två lag - och de kommer tillbaka nästa år.
Läs mer här >>

Företagen tar stafettpinnen

Många företag satsar på löpning som friskvård. Bellmanstafetten har blivit ett omtyckt lopp att springa med sina jobbarkompisar. För Beijer byggmaterial är Sveriges största stafett i augusti målet:
– Vi springer och har kul. Teambuilding, skoj och lite folkhälsa tycker jag är utmärkta ord för att beskriva vad Bellmanstafetten är för vårt företag, säger Jonny Pålsson.
Läs mer här >>

Motivation: Planera för löpträningen

Här är tio råd för att komma igång med löpträningen. Tio saker att tänka på när man ska gå från ord till handling. Det handlar om att förbereda sig. Fastän löpning ofta beskrivs som en enkel sport kan det ibland vara bra med detaljplanering.
Läs mer på Marathon.se >>

Vi springer i världens första nationalstadspark

Norra Djurgården, där Bellmanstafetten avgörs, ingår i Kungliga nationalstadsparken som är världens första nationalstadspark. Detta vackra historiska landskap – bara ett par kilometer från Stureplan – bjuder på en unik blandning av natur-, kultur och rekreationsvärden.
Läs mer >>