Anmälan är öppen: Välkommen till Bellmanstafetten 2014

Bellmanstafetten är lika mycket en fest som en tävling. Du ingår i ett lag tillsammans med fyra andra löpare. Alla springer fem kilometer. Sedan är det dags för en skön picknick. Du och övriga löpare i ditt lag väljer om ni vill springa onsdagen 20, torsdag 21 augusti eller lördag 23 augusti.
Detta är landets största stafettlöpning med 3 580 lag och nära 18 000 löpare 2013. Bellmanstafetten har tre klasser; herrar, damer och mixed.
Info och anmälan >>

Så klarar du träningen i värmen

Sommaren är på sin andra halva och sensommarens lopp närmar sig. Men - ärligt - hur har det funkat med träningen i värmen?
Träningsexperten Anders Szalkai har råd både för dig som missat träning och för dig som klarat att hålla gång. Anpassade tips för att komma i form till Bellmanstafetten.
Läs mer på Marathon.se >>

Företagen tar stafettpinnen

Många företag satsar på löpning som friskvård. Bellmanstafetten har blivit ett omtyckt lopp att springa med sina jobbarkompisar. För Beijer byggmaterial är Sveriges största stafett i augusti målet:
– Vi springer och har kul. Teambuilding, skoj och lite folkhälsa tycker jag är utmärkta ord för att beskriva vad Bellmanstafetten är för vårt företag, säger Jonny Pålsson.
Läs mer här >>

Från hat till kärlek tack vare Bellmanstafetten

Camilla Rosén avskydde att springa. Ändå blev hon övertalad av en kollega, på Stadsmissionen i Upplands Väsby, att springa Bellmanstafetten förra året. Nu har hatet förvandlats till något som liknar kärlek.
Läs mer här >>

Tre tusen lag anmälda

Den 30 juli var 3 017 lag anmälda till Bellmanstafetten. Här är fördelningen på antalet anmälda lag för de olika dagarna: Onsdag 20 augusti: 958 lag. Torsdag 21 augusti: 1 514 lag. Lördag 23 augusti: 545 lag.

En tur runt banan – se video från stafetten

Micke Sjöblom hade med sig en videokamera när han följde Bellmanstafetten 2013 under onsdagen och lördagen. Häng med på en tur runt den 5 km långa banan på Norra Djurgården!
Video onsdagens stafett >>
Video lördagens stafett >>

De bästa bilderna från Bellmanstafetten

Fotograferna Hasse Sjögren och Bengt Aronsson har varit på plats alla tre dagarna under Bellmanstafetten 2013. Se deras bästa bilder!
Se bildgalleriet >>

Vi springer i världens första nationalstadspark

Norra Djurgården, där Bellmanstafetten avgörs, ingår i Kungliga nationalstadsparken som är världens första nationalstadspark. Detta vackra historiska landskap – bara ett par kilometer från Stureplan – bjuder på en unik blandning av natur-, kultur och rekreationsvärden.
Läs mer >>